OM eist 10 jaar in berovingszaak; rechter geeft vrijspraak
03 May 2016, 23:23
foto


De Brazilianen P.D. en S.B. zijn door rechter Ingrid Lachitjaran vrijgesproken op de rechtszitting. Zij werden beschuldigd van het plegen van een viertal berovingen in het binnenland. Het Openbaar Ministerie achtte de feiten bewezen en eiste een celstraf van tien jaar tegen elk van de verdachten. Volgens de kantonrechter is het wettig en overtuigend bewijs niet geleverd.

De slachtoffers zijn niet geconfronteerd met de verdachten tijdens het gerechtelijk vooronderzoek en op de rechtszitting. De kantonrechter merkte op dat het alibi van de verdachte P.D. niet klopte. Ook was er beltegoed overgeheveld naar de medeverdachte. De verblijfplaats van hem klopte ook niet. De verklaringen van de verdachte staan op zichzelf. De slachtoffers zouden hem herkend hebben aan zijn stem en postuur, maar zij zijn nooit geconfronteerd met de verdachten.

Lachitjaran merkte op dat er aanwijzingen zijn in deze zaak. Ook het alibi van S.B. klopte niet. Hij verklaarde de medeverdachte niet te kennen, terwijl er over en weer met elkaar gebeld werd. De slachtoffers hebben hem herkend aan zijn o-benen, stem en postuur. De overige verdachten hadden maskers op met kijkgaten. S.B. had geen kijkgaten in zijn masker, omdat hij bang was herkend te worden aan zijn ziek oog.

In beide gevallen vond de rechter dat er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd is en de verdachten werden vrijgesproken van de algehele tenlastelegging.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March