Kanhai: Geen vervolgingsrecht OM in mishandelingszaak
04 May 2016, 02:58
foto


Raadsman Irvin Kanhai die de verdachten Wu Jia G. en Yuan Xin G. bijstaat, voerde op de rechtszitting tegenover rechter Ingrid Lachitjaran aan, dat het Openbaar Ministerie (OM) geen vervolgingsrecht had in deze zaak. De twee verdachten wordt verweten dat zij een landgenoot van hen, aan de Cassialaan zijn vrijheid hebben benomen en hem zwaar lichamelijk mishandeld hebben. Volgens de raadsman is het OM in strijd met het Wetboek voor Strafvordering.

Kanhai voerde aan dat de rechter-commissaris het gerechtelijk vooronderzoek op 8 december 2015 heeft afgesloten. De vervolgingsambtenaar moest binnen een maand nadat dit onderzoek afgerond was, de verdachten dagvaarden. De eerste behandeling van deze zaak vond op 1 februari 2016 plaats. Volgens de raadsman moest dit uiterlijk op 8 januari 2016 geschied zijn. Kanhai benadrukt dat de behandeling niet had hoeven plaats te vinden bij de eerste keer, maar dat het dagvaarden wel had moeten geschieden. Op basis hiervan vindt de advocaat dat het OM geen vervolgingsrecht heeft.

Kantonrechter Lachitjaran voerde aan dat zij op 16 mei een beslissing zal nemen in deze zaak. De behandelende officier in deze zaak is uitlandig en officier van justitie Shanta Mahadew, zou geen antwoord kunnen geven op wat Kanhai aangevoerd had.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April