Pengel en VvA overleggen over schaarste medicijnen
03 May 2016, 15:03
foto
Minister Patrick Pengel in gesprek met de Vereniging van Apothekers in Suriname. (Foto: Volksgezondheid)


Minister Patrick Pengel heeft maandag een onderhoud gehad met de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA). Afgesproken is dat er een gezamenlijk overleg komt tussen de bewindsman, de VvA en de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam). Er zullen nieuwe afspraken gemaakt worden over een tijdige vergoeding om een schaarste van medicijnen te voorkomen.

De minister zal zich inzetten voor de reservering van deviezen tegen de officiële koers voor de aanschaf van medicijnen, zodat de prijzen stabiel zullen blijven. Na het overleg zijn partijen uit elkaar gegaan met het vertrouwen dat er samengewerkt zal worden aan het behouden van de rust in de samenleving.

In het gesprek heeft de VvA de verschillende knelpunten met de Survam onder de aandacht gebracht van de minister. Breekpunt in de onderhandelingen is de vergoeding systematiek. Er ligt een gezamenlijk voorstel ter goedkeuring bij de Survam waar de VvA momenteel op wacht. De VvA heeft ook haar bezorgdheid geuit over de koersontwikkelingen en het effect op de verkoopprijzen van medicijnen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April