Ramdin maakt overstap naar internationaal bedrijfsleven
03 May 2016, 13:18
foto
Albert Ramdin


Albert Ramdin heeft, negen maanden na zijn terugkeer van een langdurige internationale carrière in diplomatie, zijn ontslagbrief ingediend bij de minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising. Hij is in dienst getreden van Newmont Mining Corporation als Senior Director External Relations voor Newmont in Suriname en zal in de komende periode bij Surgold, werkzaam zijn.

Ramdin zegt in een kort gesprek met Starnieuws dat hij om persoonlijke en professionele reden de overstap naar het internationale bedrijfsleven heeft gemaakt. Hij blikt met tevredenheid en in bescheidenheid terug op zijn carrière in de publieke sector. Na zijn terugkomst in augustus vorig jaar heeft hij nauw met minister Badrising en naaste adviseurs mogen werken. "Die samenwerking was er een van professionaliteit, visie, toewijding en lange uren met z'n allen," zegt Ramdin.

Hij vindt dat de huidige minister nadrukkelijk toegewijd is om een professioneel apparaat voor de Surinaamse diplomatie op te zetten. "Ik heb daar grote waardering voor en het ministerie en staf spelen daarbij een belangrijke rol en verdienen alle ondersteuning. De minister kan blijven rekenen op mijn support."

Newmont is een internationaal bedrijf met een bedrijfscultuur die volgens Ramdin gekenmerkt wordt door niet alleen goede bedrijfsvoering en maar meer nog verantwoordelijk sociaal-maatschappelijk en milieuvriendelijk handelen, met op schrift gestelde standaarden en regels. Wat Ramdin het meest aanspreekt, zijn Newmonts waarden op het stuk van naleving van juridische en financiële standaarden en gedragscodes, transparantie in handelen, zorg voor het milieu, mensenrechten en nauw samenwerken met lokale gemeenschappen.

Ramdin is blij met de overstap en is -na gesprekken met het management van Newmont- ervan overtuigd dat hij ook in deze functie een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Suriname.
Advertenties