Amerikaanse Hess is derde speler in Blok 42
03 May 2016, 21:37
foto


In het offshore gebied Blok 42 van Staatsolie Maatschappij Suriname NV is een derde speler, Hess Suriname Exploration Limited, actief. Het gaat om een dochteronderneming van het Amerikaanse Hess Corporation.

Samen met Kosmos Energy en Chevron Global Energy zal Hess het 6.176 km² groot gebied exploreren. Alle drie oliebedrijven hebben een gelijk aandeel van 33,33% in het blok. Hess zal de volledige kosten voor het uit te voeren 3D seismisch onderzoek voor zijn rekening nemen. Het onderzoek begint in het derde kwartaal van dit jaar.

In een persbericht zegt Staatsolie dat zij verheugd is met deze derde speler in blok 42. Er zijn nu elf internationale oliemaatschappijen bezig met exploratieactiviteiten in het Surinaams offshore-gebied. Het gaat om Petronas, Tullow Oil, Statoil, Apache, Kosmos Energy, Inpex, Cepsa, Chevron, Nole Energy, DEA en Hess.

Kosmos is de operator in blok 42. Volgens topman Andrew G. Inglis van Kosmos zit Suriname aan de hand van de recente successen in het Suriname-Guyana bekken, in een toppositie in hun exploratie portfolio. Hess is voor 30% aandeelhouder in de belangrijke olie-ontdekking vorig jaar in de Liza-1 put in het offshore gebied van buurland Guyana. Deze oliemaatschappij met een marktwaarde van US$ 18 miljard doet aan exploratie en productie van ruwe olie en gas. Hess is in ruim tien landen actief.
Advertenties