Politie geeft tips aan ouders over kinderlokkers
02 May 2016, 20:32
foto


De politie Public Relations meldt dat een moeder van een 7-jarige jongen de vorige week aangifte deed op het politie bureau Geyersvlijt. Volgens haar verklaring werd haar zoon na school geroepen door een man die in een donker voertuig met getinte ruiten zat. Hij hield daarbij een zak met lekkernijen in zijn hand en probeerde zo de scholier naar zijn auto te lokken.

De jongen ging niet in op het aanbod. Hij rende weg en ging met de schoolbus naar huis. Bij aankomst thuis vertelde hij zijn ouders het gebeurde, waarna de moeder besloot aangifte te doen bij de politie.

De politie doet hierbij een beroep op de ouders en of verzorgers hun kinderen te allen tijde bij herhaling erop te wijzen niet met vreemden mee te gaan en niets van hen aan te nemen.

Aan de kinderen moet ook worden meegegeven dat zij zowel voor als na de school moeten opletten of vreemden zich niet verdacht ophouden in de directe omgeving van de school. Indien de kinderlokker toch over zou gaan de kinderen vast te grijpen, moeten zij hard om hulp roepen. Leer de kinderen dat zij flink moeten tegenstribbelen, dus bijten, trappen en schoppen om zichzelf vrij te kunnen krijgen.
Laten wij met zijn allen onze kinderen beschermen tegen kwaadwilligen, stelt de politie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April