Stiefvader besmet stiefdochters met hiv
02 May 2016, 19:36
foto


Een hiv-geïnfecteerde stiefvader heeft langer dan zes jaren zijn minderjarige stiefdochters misbruikt. Het vermoeden bestaat dat de man de meisjes onder druk zette om het misbruik niet aan de moeder of andere personen te vertellen. De man is aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het feit dat de man besmet was, had de moeder niet gedeeld met de kinderen en familie. Pas toen het misbruik aan het licht kwam, vertelde zij dit. Medisch onderzoek bij de meisjes heeft uitgewezen dat zij allemaal hiv-besmet zijn geraakt.

Ten overvloede maakt de Politie Public Relations bekend dat kindermisbruik een zeer ernstig strafbaar feit is, evenals het opzettelijk besmetten van een ander met hiv. Voor het misbruiken van kinderen of het opzettelijk besmetten van iemand met hiv, kan er een gevangenisstraf van ten hoogste 15 jaren en een geldboete worden opgelegd.

De politie doet een beroep op ouders en verzorgers om alert te blijven en onmiddellijk op te treden wanneer kinderen gedrag vertonen, dat niet normaal is. “Geef het kind de zekerheid dat er niets zal gebeuren met het kind of met u als moeder/ouder, wanneer het kind vertelt wat er aan de hand is. Laten wij met z’n allen onze kinderen die de toekomst van morgen zijn, beschermen.”
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April