Agenten gehoord in drugszaak
03 May 2016, 07:31
foto


Rechter Ingrid Lachitjaran heeft op de rechtszitting van maandag twee agenten gehoord, die belast waren met het onderzoek in een drugszaak. Krishnadath, K. (59), echtpaar Dewanand R. (54) en Dropatie R. (51) staan terecht, omdat zij de Wet Verdovende Middelen hebben overtreden. Het echtpaar heeft op 6 december vorig jaar gepoogd om iets meer dan 19 kilogram cocaïne naar Nederland te smokkelen. De drug was verwerkt in 24 pakken pomtayer.

De agenten verklaarden dat zij de woning van de verdachten hebben doorzocht. Een van de agenten verklaarde dat hij dezelfde goederen als in de koffers aantrof in de woning. Ze waren in hetzelfde verpakkingsmateriaal in de woning en koelkast bewaard. Het ging om vis en groente. Het onderzoek werd verricht in het appartementencomplex van de verdachte Krishnadath, K. (59). Deze verdachte gaf aan dat hij de twee medeverdachten niet kende.

Dewanand R. wist volgens de agent wel dat hij drugs zou smokkelen. Alleen wist hij niet dat de hoeveelheid zo groot zou zijn. Een zekere ‘baas’ Prem was de verstrekker en Sarwan en Mahinder waren betrokken bij dit feit. Ze hebben namens ‘baas’ gehandeld. De koffers waren door Krishnadath, K. verpakt en het echtpaar heeft ze daar opgehaald. In de woning hing er een sterke chemische geur.

De tweede agent verklaarde dat hij met de hond naar de woningen ging. Indien er een geur van de drugs ergens aanwezig is, wijst het dier met zijn snuit de plek aan. Bij de achterwoning snoof de hond aan de deurgrendel. De kantonrechter confronteerde Dewanand R. ermee dat hij bij de politie verklaard had dat hij wel wist dat hij drugs vervoerde. Op de rechtszitting ontkende hij dit. De verdachte zei dat hij tot de tweede klas van GLO is geweest en de taal niet machtig was. In het dossier is opgenomen dat hij de zesde klas van het GLO heeft bezocht. De verdachte bleef erbij dat het de tweede klas is.

De vrouw zou niets van de drugs afweten. Haar taak was om haar man te begeleiden naar Nederland. Hij zou daar medisch behandeld worden. Dewanand R. verklaarde dat hij niet wist dat er cocaïne was verwerkt in de pomtayer. Hij is ziek en is op een feestje benaderd door een zekere Prem. Het echtpaar is eerst naar een appartementencomplex gebracht. Daar zaten zij ongeveer een half uur en kregen vervolgens vier koffers mee. Deze zouden groente, fruit en vis bevatten en waren op slot. Ze waren bestemd voor familieleden van Prem. Daarna is het echtpaar afgezet op Zanderij. Bij controle op de luchthaven is de drugs op hen gevonden.

Krishnadath, K. had in eerste instantie verklaard dat hij het echtpaar niet kende. Daarna is hij teruggekomen op zijn verklaringen. Hij zei dat hij in opdracht van een zekere Sarwan de verdachten moest ophalen en afzetten. Verder heeft hij geen zaken gedaan met het echtpaar. De man die de tickets en andere zaken voor het echtpaar geregeld had, is ook gehoord. Bij de politie had Dewanand R. verklaard dat zijn ticket en paspoort door een arbeider van Prem waren geregeld. De man verklaarde dat hij in opdracht van Prem alleen een taxirit gereden had. Hij bracht hen naar een reisbureau. Hij gaf aan het adres van Prem niet te kennen. Op 6 juni zal het Openbaar Ministerie zijn strafeis presenteren in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April