Oppositie moet IMF met een warme brasa verwelkomen
03 May 2016, 14:26
foto


Er is heel veel geschreven en gezegd over de rol van het IMF in Suriname. Van dit alles heeft de uitleg/presentatie van dhr. Subhas Mungra tijdens Bakana Tori heel veel indruk op mij gemaakt. Ik heb hem voor alle zekerheid nog eens beluisterd via de site van INFO ACT van 19 april jongstleden. Hij heeft mij kunnen overtuigen. Ik raad U deze presentatie echt aan.

Vanuit de oppositie en/of tegenstanders heb ik regelmatig geluiden gehoord zoals bijvoorbeeld; 'Suriname komt onder curatele te staan' en 'Op ieder ministerie zal er een medewerker van het IMF worden geplaatst'. De oppositie geeft aan faliekant tegen corruptie te zijn en wil dat het met hart en ziel wordt bestreden.

In principe is het IMF dus erg streng met haar controle-mechanismen hetgeen dus betekent dat corruptie-praktijken zullen worden verminderd.
Met deze strenge "boekhouder" moet je als oppositie toch blij zijn?
Daarom vind ik dat de oppositie het IMF met een warme brasa moet verwelkomen.

De oppositie vaart een bepaalde koers uit die ze met of zonder hulp hebben uitgestippeld. Dat is hun goed recht.

Ik begrijp ook wel dat als je decennialang door het westers-kapitalistisch denken bent geïndoctrineerd, het niet gemakkelijk is een andere economische methodiek te hanteren. Desondanks doe ik een dringend beroep op het intellect van ze om hun koers waar nodig, aan te passen.
Een goede verliezer kan ook erg groot zijn.

Waarom denkt U dat de Schepper onze ogen aan de voorkant van ons hoofd heeft geplaatst en niet aan de achterkant?

'Yu musu luku na yu fesi san de fu kon, alla san psa na baka no musu ati yu'.
En een odo: 'Te kow breni ai lasi en pasi'.

Nogmaals een dringend verzoek aan de oppositie. Ga niet over enkele nachten ijs en heroverweeg a.u.b. Het is nog niet te laat.
Deze president is een uitmuntende politieke strateeg en denkt vele zetten vooruit. In de schaakwereld spreek je van een Grootmeester.

Orlando Samson
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April