Man die vermist was opgegeven, verdronken
02 May 2016, 14:31
foto


De politie Public Relations maakt vandaag melding van dat Roydin Ramsami (37) in de nacht van 22 op 23 april is verdronken in de Commewijnerivier. Zijn lichaam is nog niet geborgen. De politie van Uitvlugt heeft op maandag 25 april Romano, A. en Nowien R. aangehouden die samen met Ramsami van plan waren een diefstal te plegen.

De wetsdienaren kregen op maandag 25 april een telefonische melding van de vermissing van Roydin. Later op de dag maakte de zus contact met de vrienden tevens collega’s van haar jongere broer om te vragen of zij wisten waar hij zou kunnen zijn. Ze hield hen voor aangifte van vermissing te hebben gedaan bij de politie van Uitvlugt.

Romano en Nowien vertelden aan de zus dat haar jongere broer verdronken is in de Commewijnerivier. De twee vrienden besloten gelijk naar het politiebureau van Uitvlugt te gaan. Beiden verklaarden aan de politie dat zij samen met Roydin werkten voor ene meneer Noordzee te Commewijne. Aangezien de werkgever de drie arbeiders reeds geruime tijd niet wilde betalen voor de geleverde prestaties, beraamden ze een plan om de computer box van de skidder van de werkgever te gaan stelen. Deze zouden ze dan verkopen om zo aan hun geld te kunnen komen.

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april begaven zij zich naar de Bovenloop van de Commewijnerivier. De skidder bevond zich aan de andere kant van de rivier. Aangezien er geen boot was, zouden zij zwemmend de oversteek moeten doen. Roydin en een andere arbeider besloten zwemmend de oversteek te doen. De andere arbeider bleef langs de oever wachten.

Op een bepaald moment merkte de andere arbeider op dat Roydien in moeilijkheden kwam te verkeren in het water. Hij pakte enkele takken vast en stak zijn arm uit naar zijn vriend om hem hulp te bieden. Dit mocht niet baten, want Roydin verdween toen in de diepte. De twee andere keerden terug naar de stad zonder melding te maken van het geval.
Advertenties