Bee: Regering komt ongeloofwaardig over
02 May 2016, 13:52
foto
Assembleelid Marinus Bee


"Conform de eisen van het Internationaal Monetair Fonds is de regering bezig alle subsidies af te bouwen. De regering komt steeds ongeloofwaardiger over. President Desi Bouterse heeft in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het Planbureau bezig is het crisisplan door te berekenen, maar intussen worden de stroomtarieven weer verhoogd. Wij als Assembleeleden hebben het crisisplan nog steeds niet ontvangen."

Dit zegt Assembleelid Marinus Bee (ABOP) aan Starnieuws. Hij is verontrust over de gevolgen van een nieuwe stroomverhoging. "Al zegt de regering dat de sociaal zwakkeren niet verder worden belast, maar geloof mij deze nieuwe verhoging gaat voelbaar zijn voor eenieder. De consument gaat uiteindelijk mee moeten betalen. Dus het leven van de burgers wordt steeds duurder, terwijl er helemaal geen rek meer is," stelt de ABOP-topper.

Bee merkt op dat dit de gevolgen zijn nu de regering besloten heeft met het IMF in zee te gaan. Het IMF heeft geëist dat de subsidie van EBS afgebouwd moet worden. Er is alles aan gedaan om het IMF tevreden te stellen, waardoor het bericht met alle spoed op 1 mei, nota bene op de Dag van de Arbeid, nog moest uitkomen. Bee zegt zijn stem te zullen laten horen hierover in De Nationale Assemblee. Daar is door de president meegedeeld dat de verdere verhoging van stroomtarieven aangehouden zou worden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April