Deel bus- en boothouders vandaag in actie gegaan
02 May 2016, 11:17
foto
Kenneth Themen, voorzitter OBS


Een deel van de schoolbussen heeft vandaag niet gereden en boten zijn niet uitgevaren. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), zegt aan Starnieuws dat de groep morgen groter wordt. Binnen enkele dagen zal het gehele vervoer plat komen te liggen. Bushouders en booteigenaren zijn in april nog niet uitbetaald. Sommigen moeten nog voor februari ontvangen en andere leden hebben sinds november een achterstand die ingelopen moet worden.

Themen vindt het erg dat ondanks afspraken die gemaakt zijn tussen vicepresident Ashwin Adhin, de minister Robert Peneux en Gillmore Hoefdraad de betalingsverplichting niet is nagekomen. Volgens onderzoek van Themen ligt het probleem bij de Administratieve Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De stukken blijven te lang daar liggen, waardoor de betaling te laat plaatsvindt. Ook raken stukken steeds zoek, waardoor het proces opnieuw moet beginnen.

"Het is nu 2 mei, maar de stukken die de 15e al rond moeten zijn, zijn nog niet verstuurd van de Administratieve Dienst naar de Technische Dienst. Dus ook in mei zal de betaling niet op tijd plaatsvinden. De afspraak is dat rond 15e van de maand de bushouders en booteigenaren moeten worden uitbetaald," legt Themen uit.

De OBS-leden hebben hun routes, die allang vastgelegd zijn. De Administratieve Dienst moet de stukken opsturen naar de Technische Dienst. Die controleert de stukken en stuurt het terug. Daarna moeten de bestelbonnen opgemaakt worden door de Administratieve Dienst en gestuurd worden voor controle naar de Technische Dienst. Deze worden nadat ze getekend zijn geretourneerd aan de Administratieve Dienst. Dan pas gaan de stukken naar de Financiële Afdeling voor uitbetaling. "Het ligt niet aan het ministerie van Financiën, maar aan Onderwijs," stelt Themen. Hij vindt het erg dat het onderwijsproces nu weer verstoord wordt.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April