Actie Watervoorziening opgeschort
02 May 2016, 15:53
foto


De Bond van Personeel Dienstwatervoorziening heeft zijn acties vrijdag met onmiddellijke ingang opgeschort. De bond wil een aanvaardbare leiding bij de dienst.

Met minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zijn donderdag gesprekken gevoerd en zijn partijen tot een aanvaardbare oplossing gekomen. De bond had gevraagd om vrijdag de afspraken over de overgangsleiding schriftelijk vast te leggen. Ofschoon dat nog niet is gebeurd, hoopt de bond dat de minister daar vandaag invulling aan geeft.

Het personeel was ontstemd nadat bleek dat in opdracht van de directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) de Surinaamse vlag anderhalve week geleden op drie waterleidingstations van de Dienst Watervoorziening in Commewijne was neergehaald en vervangen door SWM-vlaggen. Met de minister lopen er volgens de Confederatie voor Organisaties van landsdienaren (COL), waar de bond is aangesloten, gesprekken over mogelijke overheveling en de condities waaronder dat zal gebeuren. “Het pleit voor de minister dat hij corrigerend is opgetreden, direct nadat de bond hem erop wees over het neerhalen van de vlag.”

De bond vindt ook dat gelden van de dienst bewust niet zijn aangewend voor optimale drinkwatervoorziening in het achterland. Ook het opgebouwde functiehuis van de dienst is eenzijdig vernietigd, zegt de COL, “met alle gevolgen van dien.” Zo werden technische medewerkers opgedragen tuinwerkzaamheden te verrichten.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April