Kanhai dient namens CHS kort geding in
02 May 2016, 00:01
foto
Advocaat Irvin Kanhai


Irvin Kanhai, raadsman van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), zal maandagochtend een kort geding indienen. Hij zal namens zijn cliënt vragen om de uitvoering van het vonnis op te schorten. "Het vonnis is niet uitvoerbaar. Bovendien is het CHS geen rechtspersoon. Ook de dwangsom kan niet worden betaald. De taken van het CHS zijn vastgelegd in de Kiesregeling," zegt Kanhai aan Starnieuws.

Kanhai voert aan dat in een eerder kort geding in januari het CHS al gesteld had dat het CHS, Pertjajah Luhur al had meegedeeld dat Raymond Sapoen en Diepakoemar Chitan niet correct zijn teruggeroepen. Op grond hiervan is er geen vacature waarin moet worden voorzien, stelde het CHS toen. "Hier kan de rechter niet zonder meer aan voorbij gaan," meent de raadsman.

"Als het CHS het vonnis niet uitvoert, kan er niks ondernomen worden tegen het orgaan, dat geen rechtspersoon is. Er zijn ook geen middelen om een dwangsom te betalen, want het CHS heeft geen budget," voert Kanhai aan. "Ik zal als advocaat niet aanbevelen om het vonnis naast zich neer te leggen, maar als dat gebeurt, zijn er geen gevolgen," meent Kanhai.

Het CHS gaat ook in beroep tegen het vonnis. "Wij zullen zien wat andere rechters zeggen over het vonnis. In elk geval is het vonnis dat uitgesproken is, niet uit te voeren. Kanhai vindt dat niet Pertjajah Luhur maar V7 de Assembleeleden zou moeten terugroepen. De partijen zijn de verkiezing ingegaan als V7.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April