Herstel weggedeelte rijweg West Suriname begonnen
01 May 2016, 19:32
foto
Ongeveer 15 meter weg is weggespoeld nabij Goliathbrug in West Suriname. De auto's zijn intussen uit het water getrokken. (Foto's: BIC Para)


De autoriteiten hopen in de loop van maandag de weg naar West Suriname te hebben hersteld. Ongeveer 15 meter van het weggedeelte nabij de Goliathbrug is weggespoeld. De twee voertuigen die in het vier meter diepe gat terechtgekomen waren, zijn intussen uit het water gehaald door kraanwagens.

De bestuursdienst van Para, vertegenwoordigers van Openbare Werken (OW), Assembleelid Patrick Kensenhuis en aannemingsbedrijf S. Main Transportbedrijf hebben zich in het Goliath gebied georiënteerd. Omstreeks 01.00u zondagnacht is ongeveer 15 meter van de rijweg West Suriname weggespoeld. Het aannemingsbedrijf moet in opdracht van OW, laterite boulders leggen in het weggespoelde gedeelte, schoeien, opvullen en rijbaar maken, zodat het verkeer normaal gebruik kan maken van de weg. Dit meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De grote stalen buizen die onder de weg zijn gelegd om het overtollige water van de ene kant naar de andere te voeren waren niet voldoende om de druk te verwerken. Door de hoge stand heeft het water de weg kunnen wegspoelen.

In beide richtingen staan er voertuigen die niet verder kunnen. Bestuurders kunnen pas na de werkzaamheden hun reis voortzetten. Het afreizen 2 kilometer voorbij de Goliathbrug rijrichting Apoera en omgekeerd is niet mogelijk.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April