PZO sluit het Volksplein/April toernooi succesvol af
01 May 2016, 14:55
foto
Kampioen Twa twa; Nitinder Oemrawsingh, kampioen en semikampioen Picolet; Sheralie Nasierhoessein en kampioen Rowtie; Soekijan Sanawi. (Foto: Edgar van Genderen)


De Park Zangvogel Organisatie (PZO) heeft vandaag het Volksplein/April Zangvogeltoernooi afgesloten, waarna de prijzen gelijk zijn overhandigd aan de kampioen en semikampioen van elke klasse. In totaal deden 34 zangvogels mee aan het toernooi, verdeeld in drie klassen. In de Rowtie klasse stonden 16 vogels genoteerd, in de Pikolet klasse tien en bij de Twa Twa, deden acht vogels mee. De Rowtie van Soekijan Sanawi noteerde weer de hoogste score: 113.

Het Volksplein/April toernooi moet een jaarlijks terugkerende activiteit worden. De PZO kijkt terug op een vlot en mooi toernooi. Het bestuur is zich nu aan het voorbereiden voor deelname aan een eendaagse ontmoeting in Paramaribo, de komende zondag. Elke klasse zal met 5 vogels vertegenwoordigd zijn.

De uitslagen

Rowtie klasse
Soekijan Sanawi1 - Amar Banarsi1: 113-46
Kampioen bij de Rowtie is geworden Soekijan Sanawi1 met 113 slagen.
Semikampioen is Amar Banarsi1 met 46 slagen

Picolet Klasse
Sheralie Nasierhoessein1 - Sheralie Nasierhoessein2: Sheralie Nasierhoessein1 heeft reglementair gewonnen omdat beide vogels van één eigenaar zijn.
Kampioen en semikampioen bij de Picolet is geworden Sheralie Nasierhoessein.

Twa-Twa Klasse
Nitinder Oemrawsingh1- Kasirin Sarmanie: 34-29
Kampioen bij de TwaTwa is geworden Nitinder Oemrawsingh1 met 34 slagen.
Semikampioen is Kasirin Sarmanie met 29 slagen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April