Brunswijk: CHS moet niet in opdracht van NDP handelen
01 May 2016, 00:39
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is ervan overtuigd dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) het vonnis van de rechter niet zal willen uitvoeren. "Het CHS is een bolwerk van de NDP en voert alleen opdrachten uit van de partijleiding. Hiermee wordt de rechtsstaat in gevaar gebracht. Er is een duidelijke uitspraak van de rechter," zegt Brunswijk aan Starnieuws.

De politicus merkt op dat het CHS steeds in deze kwestie een zig-zag beleid heeft gevoerd. Eerder is al geweigerd om het vonnis uit te voeren, maar nu zijn zaken glashard, meent Brunswijk. Hij benadrukt dat het CHS zijn onafhankelijke positie in gevaar brengt en een verlengstuk is van de NDP. Nagenoeg alle leden van het CHS zijn volgens Brunswijk, NDP'ers.

Brunswijk voert aan dat iedereen er getuige van is dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan in De Nationale Assemblee doen wat de NDP wil. "Zij zijn geen oppositie, want zij doen wat de coalitie wil. Zij handelen helemaal niet naar beslissingen die Pertjajah Luhur samen met de overige oppositiepartijen neemt. Zij zijn duidelijk overgelopen en stemmen zoals de NDP beveelt. Ook de spreektijd en zitting in commissies wordt bepaald door de coalitie. Het recht heeft nu zijn beloop gehad en zij worden nu vervangen, want zij zijn teruggeroepen," stelt Brunswijk ferm.

De ABOP-voorzitter tevens fractieleider, roept het CHS op om de rechtsstaat te respecteren en over te gaan tot de invulling van de vacatures die zijn ontstaan. "Laten jullie het beleid niet bepalen door de NDP en de opdrachten van de president uitvoeren," zegt Brunswijk. Hij haalt aan dat de coalitie niets gaat kunnen doen met de initiatiefwet die in de maak is om de terugroeping van Sapoen en Chitan ongedaan te maken.
Advertenties