Politie-eenheid houdt twee verdachten aan
30 Apr 2016, 21:50
foto


De politie heeft een actie op touw gezet om de verdachte 'Gowtu' aan te houden. Hij had samen met een andere verdachte, bouwtegels gestolen bij het in aanbouw zijnde ziekenhuis aan de Oost-Westverbinding te Albina. De verdachten verlieten na hun daad de plek in een grijs voertuig.

De politie van Albina ging op onderzoek uit. Aan de hand van de beschrijving kwamen de wetsdienaren de auto tegen. De politiemannen reden het voertuig voorbij, maar keerden gelijk terug. De auto van de verdachten werd ingehaald, waarna de politie de autobestuurder sommeerde te stoppen. Bij het zien van de politie reed de autobestuurder op de politiemannen in.

De wetsdienaren hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen. De mannen stapten toen uit het voertuig en vluchtten het aangrenzende bos in. Tijdens hun vlucht werd één hunner herkend als te zijn ene 'Gowtu', een bekende van de politie. De achtervolging werd ingezet, waarbij de politie waarschuwingsschoten loste zonder het gewenste resultaat.

Het voertuig dat achtergelaten was, werd in beslag genomen. Bij controle in de auto werden ongeveer 40 pakken bouwtegels, een rijbewijs en andere persoonlijke spullen aangetroffen en in beslag genomen. Dit meldt de politie Public Relations.

Politie-eenheid succesvol

Tijdens surveillance op de Oost-Westverbinding zag de politie enkele uren na het voorval, 'Gowtu' op een perceel. Aangezien de wetsdienaren weten dat hij bekend is met de omgeving en op de vlucht zou slaan, besloten zij naar het politiebureau te rijden om daar een strategie te bedenken hoe deze verdachte aan te houden.

In samenwerking met het Arrestatie Team dat in het district was, werd er een politie-eenheid gevormd. Deze eenheid deed het adres waar 'Gowtu' gezien was, aan. Op dat moment was de man in gezelschap van Sylvano, K., die naderhand ook een bekende van de politie bleek te zijn. Het rijbewijs dat in het voertuig was aangetroffen, behoort hem toe.

Bij het zien van de wetsdienaren zette 'Gowtu' het op een lopen en vluchtte het bos in. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waarbij hij in zijn knie werd geraakt. Per ambulance is 'Gowtu' overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is onder politie bewaking ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April