Snijders: Moeilijke tijden voor ambtenaren
01 May 2016, 03:53
foto
Moederbondsvoorzitter Errol Snijders


“We maken als ambtenaren een heel moeilijke tijd door. Een situatie om welke reden dan ook, het kan elk land overkomen. Wat we moeten doen is over deze streep heen gaan.” Woorden van Moederbondsvoorzitter Errol Snijders in verband met Arbeidersdag.

Aan Starnieuws zegt hij dat we nu de gelegenheid te baat moeten nemen om te kijken hoe we dit land nu eens eindelijk een keer gaan opbouwen tot genoegen van eenieder. “We moeten allemaal samen gaan kijken hoe we Suriname op een niveau brengen dat we allemaal willen. Snijders zegt dat het altijd stuntelig is gegaan met het land. “Het is ons nooit geleerd, we hebben onszelf nooit bijgebracht om te gaan werken aan een eigen stukje ontwikkeling. Zelfs in de sport hebben we ons niet gedwongen om resultaten te boeken.”

Hij hoopt dat er eindelijk wordt gewerkt aan een loon-en prijsbeleid, want “zolang we de prijzen niet beteugelen, gaan vakbonden rennen achter loonsverhogingen.” Snijders kan zich niet voorstellen dat niemand aanvoelt dat er iets niet in balans is. Om de rush op loonverhoging te stoppen, moeten de mensen goederen kunnen kopen tegen de prijzen die deze behoren te hebben. “En dan kun je bij onderhandelingen aan vakbonden vragen waarom er loonsverhoging moet worden gegeven. Met een loon-en prijsbeleid zal de procentuele verhoging lager zijn,” legt de verbondsvoorzitter uit.

Hij benadrukt dat de vakbeweging heeft getoond dat als de situatie in het land erom vraagt, ze samen kunnen zitten en discussiëren over wat hun positie is. “We hebben de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) betrokken bij Ravaksur. We hebben allemaal samen gezeten en gediscussieerd hoe we deze situatie moeten benaderen, hoe we ermee moeten omgaan.” Snijders vindt dat Ravaksur-plus (met de BvL en Fols) heeft getoond in saamhorigheid te kunnen werken.

De vakbondsman doet een beroep op de gemeenschap om “een keer op te houden om instituten en mensen tegen elkaar op te zetten. Laten we elkaar stimuleren om dit land te brengen naar waar wij willen.”
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April