Argentijnen protesteren tegen hervormingen
30 Apr 2016, 11:16
foto
Tienduizenden hebben deelgenomen aan de demonstraties tegen de hervormingen van president Macri. (Foto's: Reuters)


Duizenden Argentijnen zijn de straat opgegaan en hebben luidruchtig geprotesteerd tegen de hervormingen van president Mauricio Macri. De economische hervormingen betekenen dat er banen zullen worden geschrapt. .

Twee grote vakbonden CGT en CTA hebben de demonstratie georganiseerd. De plannen van de president behelzen bezuinigingen van de uitgaven en banen in de publieke sector.

De vakbonden zeggen dat 100.000 werknemers hun baan in de publieke en private sector hebben verloren sinds president Macri aan de macht is gekomen. Maar president Macri stelt dat moeilijke hervormingen nodig zijn om de beschadigde economie van Argentinië te herstellen.

Werknemers van zowel de publieke als private sector hebben deelgenomen aan de protesten vrijdag. Voor morgen, op Arbeidersdag, zijn er weer demonstraties gepland. Er is geprotesteerd tegen de torenhoge prijzen voor goederen en de inkrimping van banen. Een groot deel van Buenos Aires was vrijdag stilgelegd door groepen die met drums en toeters, hun ongenoegen hebben getoond.
Advertenties