De stoel van de president
01 May 2016, 18:07
foto


Nadat geruime tijd door een bepaalde groep wordt geroepen om het aftreden van de president, hebben aanhangers van de president gemeend in het openbaar hun ondersteuning kenbaar te maken. Dat is natuurlijk normaal, omdat de president niet aan de stoel zou zijn gekomen als hij alleen maar tegenstanders had. Voorstanders van de president zijn nu, om de een of andere reden tegenstander geworden. Vaak genoeg doordat hun belang niet behartigd is geworden. Komt dat door de president op de stoel???

Wat men uit het oog verliest zijn de volksvertegenwoordigers die rechtstreeks door het volk zijn gekozen. Deze volksvertegenwoordigers, met name die van de coalitie, vertegenwoordigen gezien het aantal, een grote groep uit de samenleving. De volksvertegenwoordigers zijn gekozen/geplaatst om onder andere het beleid van de regering te toetsen. Het zijn de volksvertegenwoordigers die de president hebben gekozen en dus op de stoel hebben geplaatst. Tussen deze volksvertegenwoordigers, de coalitie, zitten zelfs leden die in het verleden, misschien tot heden, grote vijanden van de president zijn geweest. Het blijkt dat deze volksvertegenwoordigers het beleid van de regering ondersteunen, goedkeuren en ook nog verdedigen. Is dan de president verkeerd bezig???

Kritiek uiten, op slechts het functioneren van de president, kan in deze niet als een objectieve houding worden aangemerkt. Hoe staat het dan met de volksvertegenwoordigers die verantwoording verschuldigd zijn aan het volk??? Zoals de president herhaaldelijk te kennen heeft gegeven dat hij de STOEL niet gekocht noch gepakt heeft, daar heeft hij ook gelijk in, mag dan ook niet verwacht worden dat de Stoel door de president op deze manier wordt afgestaan.

Het is in elk geval niet verstandig om denigrerende opmerkingen/uitspraken naar elkaar toe te maken. Eenieder zit trouwens in dezelfde situatie. Het maak dan niet uit als men hoort tot de groep 'brede schouders' of tot de sociaal zwakkeren. Deze houding naar elkaar toe zal slechts bijdragen tot een grotere afkeer voor elkaar en verder van/uit elkaar drijven. Denken dat men daarmee de president wat aandoet is leven in een illusie! Zal men de volksvertegenwoordigers de Stoel gunnen en de president niet???

Clyde Welles
Advertenties