Fransen schieten op smokkelaars; twee aangehouden
27 Apr 2016, 23:02
foto


De Franse Gendarmerie heeft de vorige week geschoten op een groep mannen, onder wie ook Brazilianen, die met de boot brandstof en levensmiddelen hadden gesmokkeld naar Frans-Guyana. Na de levering werd de terugreis naar Suriname ingezet. Op dat moment werden de mannen door de Franse Gendarmerie betrapt. De Fransen waren genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken, waarbij twee verdachten schotverwondingen hebben opgelopen. Het gelukte de verdachten uit handen van de Gendarmerie te blijven. Zij weken uit naar Cabanavo.

De politie van Cabanavo kreeg een telefonische melding van een schietincident op de Lawarivier ter hoogte van het dorp Peruaan. Ook werd doorgegeven dat twee gewonden zich begaven richting Surinaams grondgebied. Leden van het Regio Bijstand Team (RBT) Oost speelden in op de melding. De gewonde Charles F. (30) werd te Cabanavo aangetroffen en aangehouden. Volgens het voorlopige onderzoek bleek de andere gewonde man per eigen gelegenheid te zijn overgevlogen naar Paramaribo. Bij aankomst van het vliegtuig op Zorg en Hoop, werd de gewonde Bob P. (31) aangehouden.

Beide gewonden zijn voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hierna werden zijn in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn nog voortvluchtig, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April