Vrijwilligerscorpsen willen duurzaam samenwerken
28 Apr 2016, 07:33
foto
Robert Adrichem van CMO STAMM en Humphrey Dundas, voorzitter van Suricorps wisselen de stukken uit.


De vrijwilligersorganisaties Suricorps en Stichting CMO STAMM hebben een intentieverklaring getekend voor de opzet van een structureel en duurzaam vrijwilligersnetwerk. Suricorps houdt zich als nationale vrijwilligerspartner bezig met duurzame ontwikkeling in achtergestelde gebieden in Suriname en is opgericht, nadat er behoefte aan bleek na het vertrek van het Peace Corps.

“Het is de bedoeling dat er een goed en stevig fundament voor een vrijwilligersnetwerk opgezet wordt in Suriname en ook daarbuiten,” legt Humphrey Dundas, voorzitter van Suricorps uit. Hij vertelt dat de stichting zich voornamelijk richt op milieu, onderwijs, gezondheid, gender en cultuur.

Robert Adrichem, vertegenwoordiger van Stichting CMO STAMM, vertelt dat het ‘Wan Nyun Okasi’ project inmiddels anderhalf jaar loopt, waarbij kwetsbare jongeren een nieuwe kans gegeven word. De doelgroep is jongeren van 16 tot 21 jaar met gedrags- of aanpassingsproblemen, een delinquent verleden of een instabiele thuissituatie.

Met het project wil de stichting CMO STAMM ook een duurzame samenwerking met Suriname realiseren. Een van de kansen binnen de samenwerking is volgens hen om meer vrijwilligers in te zetten, die in Suriname zijn, maar ook die in Nederland soms staan te ‘popelen’ om in Suriname ondersteuning te geven met allerlei activiteiten. Het is de bedoeling om in de toekomst structureel vrijwilligers in te zetten. Adrichem zegt dat in Nederland veel vrijwilligerswerk gedaan wordt en er veel ervaring mee is, welke gedeeld kan worden.

Het ‘Wan Nyun Okasi’ (WNO) project wordt gefinancierd uit het Twinningsprogramma en staat onder regie van CMO STAMM samen met Stichting Engedi en Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April