EBS waarschuwt voor onrechtmatig stroomverbruik
27 Apr 2016, 22:24
foto
EBS waarschuwt voor onrechtmatig stroomverbruik. (Foto: EBS)


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal de maatregelen aanscherpen tegen onrechtmatig stroomverbruik. De EBS zal niet meer volstaan met slechts een betaling van de niet-geregistreerde verbruikte stroom (kWh) en een waarschuwing, maar zal onherroepelijk overgaan tot het afsluiten en opleggen van boetes indien verbruikers zich hieraan schuldig maken. Pas na betaling van de totaal opgebrachte kosten en een eventuele herkeuring zal EBS overgaan tot de heraansluiting.

Onrechtmatig stroomverbruik vormt volgens de EBS een gevaar voor de energielevering en de veiligheid van de klant. De beveiligingsgrens in het leveringspunt waarmee bij een aanvraag rekening wordt gehouden, is er voor de veiligheid van de eigendommen van de EBS en de klant. Indien er illegaal van het elektriciteitsnet wordt afgetapt, zou het net overbelast kunnen raken, en kan dat onnodige risico’s met zich meebrengen als brand en stroomonderbrekingen.

Ook het manipuleren van het meetinstrument dat het stroomverbruik registreert, valt onder onrechtmatig stroomverbruik. Dit meetinstrument is eigendom van de EBS. Het door de klant handelingen van welke aard dan ook plegen aan de meter is verboden, zoals:
• Het, zonder medeweten van de EBS, verplaatsen van de verbruiksmeter;
• Het verbreken van de zegels teneinde toegang te verkrijgen tot de meter;
• Elke handeling die schade aan de meetinstallatie kan aanrichten en/of de juiste werking hiervan kan beïnvloeden;
• Het beplakken, beschilderen of bespuiten van de verbruiksmeter.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April