WOVS: Winkeliers Albina boycotten bedrijven niet
28 Apr 2016, 05:28
foto


Winkeliers in Albina willen niet vooruit gaan betalen bij de bank om producten van Parbobier en Fernandes softdrinks te kunnen betrekken. Zij willen net als in Paramaribo dat de bedrijven via een incassoloper het geld ontvangen. "Het gaat niet om een kartelvorming om de bedrijven te boycotten," zegt Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS).

Wolfram haalt aan dat elke winkelier zoveel mogelijk wil verkopen en moet daartoe bevoorraad worden. "Daar het beroven van salesmen en winkeliers die op weg zijn met geld vaker plaatsgevonden heeft, zijn zowel de leveranciers als winkeliers huiverig om in Albina met veel geld de straat op te gaan," legt Wolfram uit.

"Ook is het tijdrovend om naar de bank te gaan, want vaak moet de winkel dan gesloten worden. Zodra er een werkbare modus gevonden is, zullen de winkeliers weer overgaan tot het inslaan van bier en softdrinks. Opgemerkt dient te worden dat leveranciers van levensmiddelen wel contant ontvangen bij de winkeliers. Van overheidswege wordt gewerkt aan de beveiliging."
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April