Verklaring VMS over situatie ziekenhuizen
27 Apr 2016, 11:04
foto


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is op 26 april 2016 in spoedoverleg bijeengekomen met de respectieve besturen van de Medische Staven van de ziekenhuizen Academisch Ziekenhuis Paramaribo, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en ’s Lands Hospitaal.

Na consultaties is er gebleken dat er een ernstig tekort bestaat aan medische verbruiksartikelen binnen alle medische disciplines. De medische staven zien het als hun eigen morele plicht om de Surinaamse gemeenschap te informeren omtrent de werkelijke situatie in de ziekenhuizen. Het tekort aan medische
verbruiksartikelen heeft namelijk ook consequenties voor het wel of niet kunnen uitvoeren van handelingen/verrichtingen bij patiënten door de medisch specialisten in de ziekenhuizen, terwijl de artsen in het geheel geen directe invloed kunnen uitoefenen op de opheffing van deze tekorten oftewel de aanvulling van de verbruiksartikelen tot het minimaal noodzakelijke niveau.

De artsen in dienst van de ziekenhuizen blijven op hun post en blijven zich onverkort inzetten om onder de gegeven omstandigheden toch waar mogelijk zorg te bieden met de beschikbare middelen. Echter is de zo hoog mogelijk na te streven kwaliteit onder deze omstandigheden niet langer te garanderen.

Indien dan ook op korte termijn geen structurele oplossingen voor de ontstane situatie volgen, neemt het risico alleen maar toe dat hierdoor mensenlevens verloren kunnen gaan! Deze cri de coeur wordt gegeven mede namens de besturen van de Medische Staven van respectievelijk het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en ’s Lands Hospitaal.

De Vereniging van Medici in Suriname,
P. Voigt
Voorzitter
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April