CBvS veilt vandaag US$ 1 miljoen
27 Apr 2016, 01:48
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal woensdag een miljoen US dollar veilen. De laatste veilingkoers die op 12 april bepaald werd, is SRD 5,79 voor de US dollar. President Desi Bouterse had al aangekondigd dat er weer een valutaveiling zou worden gehouden.

De vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Er is een ander systeem ingevoerd om de koers te bepalen. Tot nu toe gold de gewogen gemiddelde. Diverse algemene banken doen vandaag mee met de veiling. Er zijn gesprekken tussen de algemene banken en de CBvS gevoerd. Op 14 april was de veiling niet doorgegaan, want de banken vonden US$ 650.000 niet aantrekkelijk om mee te doen.

Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse verdere gesprekken heeft gevoerd met bonafide cambio's. Afgesproken is dat cambio's de veilingkoers helpen ondersteunen via de banken. Na woensdag zal er vrijdag nog een valutaveiling worden gehouden.

Er is ook opgetreden tegen drie illegale cambio's. De verdachten zijn opgebracht voor verhoor en heengezonden. Er is wel een aanzienlijke som geld in beslag genomen, SRD’s euro’s en US dollars. De politie wordt technisch bijgestaan door de CBvS.
Advertenties