TCT bespreekt knelpunten met bond luchtverkeersleiders
27 Apr 2016, 06:47
foto
Minister Andy Rusland van TCT en zijn staf in gesprek met het bestuur van de Satca.


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft dinsdag met het bestuur van de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca), een gesprek gehad. De wensen en grieven van de luchtverkeersleiders zijn aan de orde geweest. De algemene ledenvergadering heeft vrijdag een ultimatum gesteld aan TCT dat op 29 april om 23.59u verloopt. De Satca zegt dat de bespreking vruchtbaar was.

Tijdens het onderhoud waren ook aanwezig TCT-directeur Joyce Blokland- Wijnstein en het waarnemend hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn. Afgesproken is dat TCT de komende paar dagen informatie zal inwinnen bij onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken, voor wat betreft de bevorderingen en beschikkingen van de luchtverkeersleiders. Daarnaast zullen er vervolggesprekken komen over de shift en andere toelagen en het onderbrengen van de luchtvaartschool bij de Luchtvaartdienst.

Het eerst volgende gesprek om de knelpunten te bespreken is op maandag 2 mei. De voorzitter van de Satca, Manodj Ramparichan, benadrukt, dat ongeacht het feit, dat het eerste gesprek vruchtbaar was, de bond de gang van zaken met 'argusogen' zal blijven volgen. Ondervoorzitter Genaro Alpin geeft aan dat de leden geïnformeerd zullen worden over het resultaat. Na de ontmoeting van maandag, zal er weer een algemene ledenvergadering gehouden worden en zal samen met de leden bekeken worden wat de verder te nemen stappen zullen zijn, zegt de Satca in een persbericht.
Advertenties