PTC promoot opleiding Luchtverkeersdiensten
27 Apr 2016, 03:23
foto


Het Polytechnic College (PTC) heeft maandag een officiële uitnodiging ontvangen van de Global Aviation Training Office van de International Civil Aviation Organization (ICAO), om te participeren aan de nieuwe ICAO Aviation Training Directory (ATD). Het PTC verzorgt sinds 2014 de opleiding Luchtverkeersdiensten, volgens de richtlijnen en met literatuur van de International Civil Aviation Organization (ICAO).

ICAO definieert onder andere de standaarden voor het ontwikkelen van trainingen en stimuleert Staten om hun opleidingsprogramma’s te harmoniseren, wat moet leiden tot het verhogen van de capaciteiten van luchtvaartpersoneel, zegt het PTC in een persbericht.

Het PTC heeft haar opleiding Luchtverkeersdiensten ingediend ter certificatie bij ICAO TRAINAIR PLUS en aan haast alle voorwaarden zijn voldaan voor het verkrijgen van het TRAINAIR PLUS lidmaatschap. Het PTC heeft ook reeds een aanvang gemaakt met het certificeren van de opleiding op nationaal niveau door Civil Aviation Safety Authorithy Suriname (CASAS).

De ATD, opgericht in 2012, is een web-based lijst waarin wereldwijd uit 100 landen meer dan 300 aanbieders van door de overheid goedgekeurde luchtvaart opleidingen zijn opgenomen. Opleidingsinstituten als het PTC krijgen de mogelijkheid om de aangeboden opleiding Luchtverkeersdiensten te promoten, de aanmeldingen van studenten voor deze opleidingen te verhogen, alsook deze opleiding wereldwijd onder de aandacht te brengen van duizenden professionals in de luchtvaartsector.

In Suriname zijn momenteel de luchtverkeersleiders aangesloten bij de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) in actie. Zij hebben de regering een ultimatum gesteld dat op vrijdag 29 april 2016 om 23:59 uur verloopt. Onder meer kunnen de leden zich niet vinden in het besluit, dat PTC belast is geworden met het verzorgen van trainingen voor de luchtverkeersleiders. De Luchtvaartdienst beschikte over een eigen trainingsschool, die onder auspiciën van de ICAO was opgericht. De leden eisen dat de school onder beheer van de Luchtvaartdienst blijft.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April