Participatie sportbonden nodig voor sportontwikkeling
27 Apr 2016, 17:47
foto
Vertegenwoordigers van sportbonden maken kennis met de commissie die het concept Strategisch Lange Termijn Plan Sport zal voorbereiden.


Er is een concept Strategisch Lange Termijn Plan Sport in voorbereiding. De commissie die dit conceptplan zal voorbereiden, is gisteren voorgesteld aan vertegenwoordigers van de verschillende sportbonden. Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken (S en J) zegt dat partijen moeten samenwerken om te komen tot het werkelijke plan. “Alleen als er samen wordt gewerkt, kunnen we tot hogere hoogten komen in de Surinaamse sport. Want dan zal alles eenduidig gebeuren en wijzen alle neuzen in een richting.”

Saskia Karg van de Wielrenunie sprak van een historisch moment. “Het is nog nooit voorgekomen dat alle sportbonden bij elkaar zijn gekomen”, gaf zij aan. Ook de commissie die belast is met de voorbereiding van het plan, heeft de vertegenwoordigers gewezen op het belang van participatie.

Aan de commissie werd er speciale aandacht gevraagd voor inhaalrepetities die de sporters moeten maken na terugkomst uit het buitenland. Zaken zoals onder andere het curriculum en subsidie, zijn ook aangehaald tijdens de meeting. In mei zullen er aparte hearings met de bonden gehouden worden om na te gaan als zij voor hun tak van sport al een eigen jaarplan of planning hebben waarmee de commissie aan de slag kan.

Onder andere de Judo federatie, Thaiboxbond, Wielren Unie, Tafeltennis- en tennisbond, Basketbal en Volleybalbond, waren vertegenwoordigd bij de plenaire meeting, meldt de voorlichting van S en J.
Advertenties