Nederlandse scholieren op bezoek bij Mulo Geyersvlijt
13 Mar 2016, 08:16
foto
Scholieren uit Nederland op bezoek in Suriname. Dit is op initiatief van stichting 'Samen Leven Doe Je Zo'.


Dertig vmbo-leerlingen uit Arnhem en Nijmegen zijn in Suriname in het kader van het project Samen Leven Doe Je Zo. De scholieren zullen zich verdiepen in ‘de wereld van de ander’. Zij leren de positieve kanten van een multiculturele samenleving kennen en ervaren dat er verschillen zijn tussen mensen. Zij moeten tijdens dit project ervaren dat er kansen zijn in plaats van bedreigingen. Zo leren ze over hun eigen grenzen heen kijken, zegt de Stichting Samen Leven Doe Je Zo.

Suriname is een voorbeeldland, omdat hier mensen met veel verschillende etnische achtergronden prettig samenleven. Partnerschool in Suriname is Mulo Geyersvlijt. Op deze school volgen ze lessen over religie en cultuur, die verzorgd worden door de Surinaamse docenten en hun Nederlandse collega’s die als begeleiders mee zijn gekomen.

De stichting Samen Leven Doe Je Zo, de initiatiefnemer van het project, zorgt in ruil voor de kennis over de multiculturele samenleving, voor onderwijskundige middelen voor de partnerschool.

De werkweek startte vrijdag met een sportdag met de Surinaamse scholieren. Verder staan op het programma: een plantagetocht met bezoek aan Nieuw Amsterdam, een bezoek aan de synagoge, de grote moskee, de hindoetempel aan de Weg naar Zee, de St. Petrus en Paulus Basiliek, een huisbezoek, een stadswandeling met bezoek aan Fort Zeelandia. Op donderdag is er een culturele ochtend op de mulo-school. De laatste nacht in Suriname overnachten de Nederlandse leerlingen op junglecamping Palulu, in hangmatten.
Advertenties