DSB vraagt ontslag aan van directielid Lie-Tjauw
08 Mar 2016, 06:17
foto
De rol van de openbare terechtzitting van het kantongerecht van donderdag 10 maart.


De leiding van de Surinaamsche Bank (DSB) heeft een ontslagaanvraag ingediend bij het ministerie van Arbeid voor directielid (Chief Operating Officer) John Lie-Tjauw. Hij is op non-actief gesteld. Starnieuws verneemt dat er een onwerkbare situatie zou zijn ontstaan, waardoor DSB toestemming heeft gevraagd voor ontslag.

Lie-Tjauw heeft intussen een kort geding aanhangig gemaakt tegen DSB en de Staat Suriname, met name de minister van Arbeid. Starnieuws verneemt dat Lie-Tjauw via het kort geding wil voorkomen dat de Ontslagcommissie zich inlaat met deze kwestie. Indien een ontslagaanvraag wordt ingediend, moet er binnen dertig dagen hierover een uitspraak komen.

Het kort geding is 3 maart voorgegaan en wordt op 10 maart vervolgd. Lie-Tjauw heeft Gerold Sewcharan als raadsman, terwijl Edward Naarendorp de gemachtigde is van DSB. Het is niet duidelijk of de ontslagaanvraag ook iets te maken heeft met de creditcardaffaire bij DSB, waarbij US$ 4.4 miljoen is opgenomen, zonder dat de alarmbellen zijn gaan rinkelen. Het is nog niet gelukt om een reactie van de leiding van DSB te krijgen.
Advertenties