Peneux wil mediatheken op alle basisscholen
02 Mar 2016, 21:38
foto
Bij de opening van het kinderboekenfestival. (Foto's: MinowC)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC), wil het kinderboekenfestival (KBF) integreren in het onderwijssysteem. Het KBF is al opgenomen op de begroting van 2016 en het ministerie zal de stichting voorzien van ondersteuningspersoneel. Het KBF zal ook opgenomen worden in het beleidsplan van 2016-2021 en 2021-2026 van het ministerie en werknemers van de organisatie, komen op de betaalrol van het MinowC.

Het KBF is maandag geopend en duurt tot en met zaterdag 5 maart. Door het festival te ondersteunen wil het ministerie lezen op vroege leeftijd stimuleren. Peneux wil landelijk op alle basisscholen mediatheken opzetten om de leescultuur te bevorderen. De mediatheken moeten volgens hem voorzien worden van computers, zodat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met deze apparaten.

Om kinderen van jongs af aan te stimuleren om goed te kunnen rekenen en verantwoordelijk met geld om te gaan, zal er een Global Money Week georganiseerd worden. Het ministerie heeft dit project al goedgekeurd. De Global Money Week is een wereldwijd evenement dat gericht is op de jeugd van 6 t/m 18 jaar en elk jaar plaatsvindt gedurende de 2e week van maart, zegt de voorlichting van MinowC.
Friday 20 July
Thursday 19 July
Wednesday 18 July