Gilliana wordt maandag begraven; vanavond singi neti
14 Feb 2016, 13:53
foto
Gilliana Kartotaroeno


Gilliana Kartotaroeno (8) krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats aan de Javaweg in Lelydorp. Zij wordt maandagmiddag begraven. Na overleg met de ouders en familie heeft de Stichting 1 voor 12 de begrafeniskosten op zich genomen. Voorzitter Louis Vismale zegt dat hij de ouders en de familie na de zware klap van vrijdag niet wilde belasten met de kosten.

De gemeenschap heeft geld bij de stichting gedoneerd met de bedoeling Gilliana naar het buitenland te sturen voor medische hulp. Een deel van het geld gaat naar de begrafenis en een ander deel naar de familie. "We hadden al SRD 14000, 1981 euro en US$ 200 opgehaald voor het kind," zegt Vismale. De begrafenisplechtigheid vindt thuis bij de ouders plaats aan de Javaweg 125. Vanavond wordt er een ‘singi neti’ gehouden. Maandag zullen er door Garage Ricky vijf bussen ter beschikking gesteld worden voor de genen die de begrafenis wensen bij te wonen. De bussen vertrekken om 11:00 uur van Shell Maagdenstraat.

Vismale bedankt namens het hele team van Stichting 1 voor 12 de gemeenschap en buitenlanders voor hun steun aan het kindje. Hij pleit voor een speciale fonds zodat dit soort taferelen voorkomen kunnen worden. Gilliana leed aan een ernstige beenmergziekte waardoor haar beenmerg geen witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes kon maken. Ze was vanaf 3 oktober opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De ouders klopten begin februari aan bij Stichting 1 voor 12 voor hulp.
Advertenties