Minister Dogojo belooft tijdige betaling aan behoeftigen
13 Feb 2016, 18:48
foto
Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. (Beeld: DNA)


Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft in De Nationale Assemblee aangegeven dat de regering ernaar streeft om sociale voorzieningen op tijd te betalen. NDP-fractieleider André Misiekaba maakte de kanttekening dat de overheid vaak laat uitbetaalt aan sociaal behoeftigen, terwijl salarissen voor anderen op tijd gestort worden. Hij merkte op dat de gezinnen met drielingen niet zijn uitbetaald.

Dogojo gaf aan dat van de tien gezinnen met drielingen, drie zijn uitbetaald. Het ministerie van Financiën zal de middelen beschikbaar stellen om de overige zeven gezinnen uit te betalen. In de toekomst zullen de gezinnen maandelijks via Cebuma over de vergoeding kunnen beschikken.

Misiekaba kaartte ook aan blikvoeding voor baby's enorm in prijs is gestegen nu deze niet wordt gesubsidieerd. Hij deelt het standpunt dat moedermelk de beste voeding is voor baby's, maar als door omstandigheden toch blikvoeding nodig is, deze via subjectsubsidie aangeschaft moet kunnen worden.

De minister deelde mee dat voor de subsidie babyvoeding er SRD 6 miljoen is gereserveerd voor behoeftige ouders. Er zal in de onderraad Sociale Ontwikkeling gewerkt worden aan een strategie om door subjectsubsidie babyvoeding beschikbaar te stellen aan degenen die deze hard nodig hebben. Dogojo merkte op dat rekening wordt gehouden met de lessen die geleerd zijn. Hiermee wordt de garantie gegeven dat hulp vanuit de overheid op een verantwoorde manier wordt gegeven.
Advertenties