Robinhood verslikt zich met 3-1 tegen Leo Victor
13 Feb 2016, 15:37

Robinhood heeft duidelijk de wedstrijd tegen Leo Victor uit handen gegeven. Na een goede start vooral in de eerste helft, moest de ploeg van trainer Dwight Renfrum haar meerdere erkennen in Leo Victor. Het werd vrijdag in deze enerverende wedstrijd in het Franklin Essed Stadion 3-1 voor Leo Victor.

Tactisch hebben beide ploegen heel mooi spel laten zien. Robinhood was beter op de bal en creëerde goede kansen, vooral in de eerste helft. De veelvuldige aanvallen in de eerste helft resulteerden niet in doelpunten. Bij Robinhood ontbrak koelbloedigheid, terwijl de verdediging van Leo Victor stand hield. De deklat bracht wel redding voor Leo Victor toen Shaquille Kranenburg van Robinhood keihard uithaalde. De stand bleef na 45 minuten 0-0

Beslissende tweede helft
In de tweede helft viel de beslissing. In tien minuten trok Leo Victor het spel naar zich toe. Dit terwijl Robinhood ook een goede start kende in deze helft.
Roxy Fer, smaakmaker bij Robinhood, kreeg in de beginminuten van de tweede helft een kans. Hij draalde te lang voor de doelmond waardoor de verdediging van Leo Victor kon ingrijpen.

Uit een achterzet kreeg hij kort hierna een kans. Hij raakte de bal half zonder resultaat. Mitchel Kishoor van Binhood nam even later de bal goed mee op rechts. Een goede kapbeweging met een diagonaal schot verdween echter naast het doel.

Doorbraak
De opleving in het spel van Leo Victor kwam na amper 30 minuten spelen in de tweede helft. Jean-Paul Nijda die nogal gevaarlijk was, ramde eerst de paal. Robinhood kwam tijdens deze aanval met de schrik vrij. Dit was van korte duur omdat direct hierna de doelmond van Robinhood het podium was waar Leo Victor zich manifesteerde. Deze zelfde speler haalde weer keihard uit. Doelman Claidel Kohinor van Robinhood antwoordde met een prachtige safe. De rebound ging op rechts bij de jeugdige Gilberto Cronie die ook hard intrapte. Zijn inzet ging weer tegen de deklat en in de rebound stond Stefano Mac Donald in de doelmond klaar om de bal in het doel te kaatsen: 1-0

Kort hierna kreeg Leo Victor, die niet meer te stoppen was, een penalty. Gilberto Cronie werd in een snelle aanval op rechts in de 77e minuut neergehaald.
De doelman Sersinio Profijt van Leo Victor was trefzeker: 2-0. Hiermee leek de wedstrijd te zijn uitgespeeld. Robinhood gaf zich niet gewonnen. Verslaping in de verdediging van Leo Victor maakte dat Quason Mc Aulay van Robinhood in de 85e minuut met een steekschot de aansluitingstreffer kon noteren: 2-1. Binhood bleef toen met aanvallen na aanvallen naarstig zoeken naar de gelijkmaker. Uiteindelijk viel de genade slag.
Uit een hoekschop in het voordeel van Robinhood werd de bal afgeslagen. Het leder kwam bij de snelle Gilberto Cronie terecht die een loop van ongeveer 70 meters nam op rechts. Niets en niemand kon hem tegenhouden. Hij gaf een pracht van een voorzet die ook kundig door de gouden wissel Stefano Mac Donald verder werd verwerkt tot een doelpunt: 3-1. Toen pas was Robinhood verslagen.

Top 3
Coach Dwight Remfrum gaf na de wedstrijd toe dat Robinhood beter op de bal was maar dat Leo Victor met de weinige kansen zorgvuldiger is omgegaan. "De omschakeling die nogal traag was in mijn team was ook manifest." Robinhood is blijven steken op 14 competitiepunten. Volgens Renfrum is het doel ongewijzigd en dat is om in de top drie te eindigen in deze competitie. Leo Victor daarentegen vierde sinds de start van de competitie nu pas haar derde overwinning en heeft nu 12 competitiepunten maar bezet nog steeds de voorlaatste plaats.