Militair Ramkhelawan gedood bij roofoverval
13 Feb 2016, 13:44
foto
Een verdachte is door politiekogels geraakt in zijn dijbeen. Hij is onder bewaking opgenomen in het ziekenhuis. (Foto: George Cheng Jr. www.bombelman.com)


De politie Public Relations meldt het volgende over de roofoverval aan de Magnesiumstraat.
De Centrale Meldkamer van de politie kreeg op vrijdag 12 februari melding van een roofoverval aan de Magnesiumstraat, alwaar een militair dodelijk is geraakt door een kogel uit het wapen van de criminelen. Het slachtoffer is de 42-jarige Diepnarain Ramkhelawan.

Ramkhelawan deed dienst bij een andere woning die naast het huis staat waar de beroving plaatsvond. Toen hij de beroving opmerkte, wilde hij de bewoners te hulp schieten met het voor hem noodlottige gevolg.

De speciale eenheden van de politie waaronder het Arrestatie Team kwamen gelijk in actie. Het Arrestatie Team heeft in samenwerking met de andere eenheden en militairen vijf verdachten kunnen aanhouden. Het gaat om Raymond P. (22), Jonettie A. (17), Pascal E. (19), Rivaldo M. (18) en Fergill P. (22). Twee van deze verdachten zijn in de woning aangehouden en de rest in de nabije omgeving. Naderhand is ook een zesde verdachte Rinaldo, P., 17 jaar oud, die zich verdacht in de buurt ophield, aangehouden door een militair. Het vermoeden bestond dat hij ook deel uitmaakte van de bende.

Een van de verdachten heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn dijbeen en is per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp. Hij is opgenomen in de ziekeninrichting onder politiebewaking.

De politie heeft een jachtgeweer met ingekorte loop in beslag genomen. De bewoners zijn ongedeerd gebleven. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale delicten.
De vijf verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Rinaldo P. is na verhoor heengezonden.
Advertenties