Van Dijk-Silos: Korpschef zal geschiedenis maken
13 Feb 2016, 04:43
foto
Vrouwelijke agenten tijdens de plechtigheden bij de installatie van de korpschef op het terrein van de Politieacademie. (Foto: Raoul Lith)


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie verwacht dat het Korps Politie Suriname (KPS) in de komende jaren een ander gezicht zal krijgen met hoofdcommissaris Agnes Daniel als korpschef. Zij zal het niet gemakkelijk hebben, want zij zal vergeleken worden met haar voorganger, hoofdcommissaris Humphrey Tjin Liep Shie. De bewindsvrouw is ervan overtuigd dat Daniel een bijzonder goede job zal doen. Zij heeft daartoe alle kwaliteiten en kennis. Haar managementteam bestaat alleen uit mannen. In het korps zijn mannen ook in de meerderheid. "Ik ben overtuigd dat deze korpschef geschiedenis zal maken," zei de bewindsvrouw bij de installatieplechtigheden vrijdag.


Van Dijk-Silos merkte op dat Daniel geen vrees heeft voor kritiek en integer is. De Corruptie in het korps zal worden aangepakt. Daarvoor heeft zij alle steun van de bewindsvrouw. Samen zal het korps groot en zuiver worden. De minister zei blij te zijn dat zij toch een zuivere overdracht van het vaandel heeft meegemaakt, hoewel Tjin Liep Shie vanaf november geen korpschef is. Hij heeft het vaandel aan president Desi Bouterse overhandigd, die het op zijn beurt aan de nieuwe korpschef heeft toevertrouwd. De minister is Tjin Liep Shie dankbaar voor de noeste arbeid die hij heeft verricht en nu nog op het ministerie zijn krachten aan het land geeft.

De minister merkte op dat er alles aan gedaan moet worden om de rechtspositie van de strijdkrachten bij wet te regelen. Dit wordt voorgeschreven door de grondwet. Zij is overtuigd van de medewerking van de president, aangezien hij uit de strijdkrachten komt. Er zal samen met de Surinaamse Politiebond en het burgerpersoneel gewerkt worden aan deze wet.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April