Gelijke uitdagingen voor Suriname en China
12 Feb 2016, 20:25
foto
Minister Edgar Dikan en de Chinese ambassadeur, Yang Zigang.


Suriname en China hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid en kunnen van elkaar leren. Dit is de mening van de Chinese ambassadeur, Yang Zigang. Beide landen moeten door de trek van plattelandsbewoners naar de stad, kwesties op het gebied van medische zorg, onderwijs, huisvesting en werkgelegenheid, oplossen. Yang Zigang sprak vandaag bij een bezoek van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO).

Dikan was met zijn staf bij de Chinese ambassadeur. Er is gesproken over de gebieden waarop de beide landen kunnen samenwerken. Yang Zigang zei te hopen op een betere samenwerking in de toekomst, met meer ontwikkeling voor het platteland. Hij gaf het ministerie 10 laptops en 1 printer als geschenk,meldt de voorlichting van RO.

Dikan gaf aan dat het directoraat Agrarische Ontwikkeling nu weer onder het ministerie van RO valt. Het beleid van de regering is erop gericht om de productiesector te stimuleren. Ook in het binnenland zal naar mogelijkheden worden gekeken om mensen te stimuleren tot productie. Hij noemde Apoera, Atjonie, Snesikondre en Stoelmanseiland, als voorbeelden van ontwikkelingscentra.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April