Albina krijgt meer elektriciteit
12 Feb 2016, 16:38
foto
De Catterpillar 3516B generator die is toegevoegd aan het opwekkingsvermogen in Albina. (Foto's: EBS)


Als alles volgens planning verloopt, zal Albina in maart over meer energie beschikken. De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft een generator met een vermogen van 1.640 kWh geplaatst in de oostelijke grensplaats.

Met de nieuwe generator gaat het totaal vermogen met drie generatoren in Albina en omstreken naar 4,85 MW. Albina had met 1.230 kW vorig jaar de hoogste belasting. Volgens de EBS was de nieuwe generator noodzakelijk. “Vooral bij een storing of als er onderhoud moet worden gepleegd op de bestaande generatoren.” De Albina-centrale voedt ruim 1.054 huishoudens.

Een behoefte analyse van de zes verzorgingsgebieden – Albina, Moengo, Brokopondo, Coronie, Wageningen en Apoera -van de afdeling Power Generation-Region Center heeft uitgewezen dat de opstelling van de generatoren in de opwekcentrales kan worden gewijzigd. De afdeling is dan ook bezig deze aanpassingen in de Albina-centrale door te voeren. Er is een toenemende energievraag voor huishoudens, bedrijven, winkelcentra en het streekziekenhuis Albina. “Met de uitbreiding van het vermogen heeft de EBS ingespeeld op de verwachte groei in het gebied voor de komende vijf jaren.”
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April