Veroordeelde jongeren in diefstalzaak op vrije voeten
12 Feb 2016, 06:54
foto


De veroordeelden Dencio A., Rafa P. en Dimitri D. hebben op 9 oktober van het vorige jaar ingebroken in een winkel. Dencio A. werd op heterdaad betrapt, omdat hij nog in de vliering was. De anderen zagen kans om het bos in te vluchten. Alle drie verdachten zeggen dat er een vierde persoon bij was. Hij is nog niet aangehouden. De veroordeelden konden niets meenemen. Twee van hen zitten nog op school. Rechter Marie Mettendaf legde hen een zodanige straf op, zodat zij op vrije voeten zijn. Rafa P. was jarig op de rechtszitting van donderdag.

De kantonrechter hield de jongens voor dat zij gebruik moeten maken van deze kans om hun leven weer op te pakken. Officier van Justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk onder aftrek en een proeftijd van drie jaar. Mettendaf legde hen een celstraf op van 12 maanden, waarvan acht voorwaardelijk, onder aftrek en een proeftijd van drie jaar.

In eerste instantie had Dencio A. geprobeerd een leugenachtig verhaal te vertellen. Daarna kwam hij terug op zijn verklaringen. Het lag in de bedoeling om belkaarten en geld te stelen. De winkel was twee dagen lang geobserveerd. Dimitri D. vertelde dat hij op de uitkijk stond en niet in het pand is geweest. Toen ze de politie zagen, zijn ze het bos in gevlucht. Rafa P. die in de vierde klas van de muloschool zit, verklaart dat hij terecht is opgesloten. Hij was met de anderen mee en hij wist dat ze zouden inbreken in de winkel. Hij verklaarde dat hij op de uitkijk stond. De verdachten werden bijgestaan door de raadslieden Anastacia San A Jong, Shanti Banarsie en Hedley Derby.

Wanita Ramnath
Advertenties