Vrijspraak in diefstal gascilinder
12 Feb 2016, 09:58
foto


Dewdath B. wordt verweten dat hij op 27 november van het afgelopen jaar een gascilinder heeft gestolen uit een woning te Welgedacht C, te Wanica. Op 8 december waagde hij weer een poging, maar werd aangehouden door de politie. Rechter Marie Mettendaf sprak de man vrij, omdat er geen wettig en overtuigend bewijs in deze zaak was.

Toen de man op 8 december aangehouden werd, verklaarde hij dat hij groenteplantjes op het erf zag en hij deze wilde kopen. Hij riep, zag niemand en liep op het achtererf. Ook daar zag hij niemand en liep toen terug naar de straat. De buurman zag Dewdath B. en schakelde de politie in. Hij werd afgevoerd. Toen verklaarde de buurman dat hij op 27 november dezelfde man gezien had op het erf en dat hij een zwarte zak bij zich had. De politie trof sporen van een bromfiets aan en het slot was geforceerd op die bewuste dag.

De sporen van de bromfietsbanden zijn niet vergeleken met de banden van de bromfiets van de verdachte. Daarnaast had hij niets weggenomen toen hij opgemerkt werd op 8 december. Verder had de buurman eerder niet aangegeven dat hij de verdachte op 27 november gezien had op het erf. Pas op 8 december vertelde hij dat.

Advocaat Irene Lalji voerde aan dat er geen bewijs is in deze zaak. Het gaat slechts om vermoedens. Er is geen bewijs dat haar cliënt een gascilinder in die zak had. Ook is deze gascilinder niet bij hem gevonden. Daarnaast gaat het om een verklaring van één getuige; de buurman. Op 8 december was hij daar, maar hij heeft niets weggenomen. Zij vroeg om vrijspraak van haar cliënt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April