Een jaar achter de tralies voor mishandelen partner
12 Feb 2016, 01:42
foto


Aan Benito S. heeft rechter Marie Mettendaf donderdag een celstraf opgelegd van twaalf maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Dit is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelde heeft zijn partner met wie hij in een relatie had, zwaar mishandeld.

Na de mishandeling heeft hij haar gebracht naar het ziekenhuis. Dit gebeurde op 1 augustus van het afgelopen jaar in het district Para. Het slachtoffer had diverse letsels opgelopen. Beiden waren naar een feestje geweest. Ze hebben samen gedanst en hadden alcohol gedronken. Op een gegeven moment heeft het slachtoffer de veroordeelde voorgehouden dat zij de relatie wil beëindigen. Ze wilde niet verder met hem. Volgens de vrouw mishandelde Benito S. haar vaker.

De veroordeelde heeft steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Hij zou haar niet hebben mishandeld en hij zou geen relatie met haar hebben. Een getuige die het feestje georganiseerd had, verklaarde het tegendeel op de zitting. Toen de vrouw in het ziekenhuis lag, heeft haar ex-man aangifte tegen de veroordeelde gedaan. Mettendaf benadrukte dat wanneer iemand nee zegt, dat het gerespecteerd moet worden. "Wanneer een vrouw niet verder wil en zij zegt nee, dan moet daarvoor begrip getoond worden. Deze ‘nee’ moet geaccepteerd kunnen worden," stelde de rechter.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April