Akandea hervat zorgvervoer mensen met beperking
11 Feb 2016, 06:57
foto


Vanaf vandaag worden de ruim honderd cliënten van zorgvervoerder, Akandea, normaal vervoerd. Eerder deze week is er voldaan aan het inlopen van de achterstanden in de betaling.

De zorgvervoerder staakte in januari de dienstverlening, vanwege achterstallige betalingen. Het ministerie zegt binnen twee dagen na aankondiging van de staking, particulieren te hebben ingezet om de doelgroep te vervoeren. Hierdoor heeft de doelgroep geen stagnatie ondervonden in het zorgvervoer.

Minister Joan Dogojo, van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, heeft tijdens de begrotingsbehandeling aangekondigd dat er op korte termijn een evaluatie zal plaatsvinden van de samenwerkingsovereenkomsten met de verschillende zorgvervoerbedrijven. Dit met het oog op de verbetering van de kwaliteit van de dienst naar de doelgroep.

Het beleid van het ministerie is gericht op het garanderen van randvoorwaarden, zoals EHBO-kennis bij zowel de chauffeurs als de begeleiders, zodat de veiligheid van de mensen met een beperking gedurende de transport gegarandeerd is.
Waarnemend onderdirecteur Kategoriaal Maatschappelijk Werk, Ashwin Chitanie, verwacht dat het transportbedrijf zich houdt aan zijn afspraken. De doelgroep is intussen door Akandea geïnformeerd over de hervatting van de diensten.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March