Vonnis zaak terugroepen Sapoen en Chitan beschikbaar
11 Feb 2016, 03:28
foto


Het vonnis van kort gedingrechter Sieglien Wijnhard nu op schrift beschikbaar. De rechter vindt dat de eisers niet aannemelijk hebben gemaakt dat de terugroeping van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan op rechtsgeldige wijze heeft plaatsgevonden. Zij hebben ook te kennen gegeven de fractie niet te hebben verlaten. De rechter heeft aangegeven dat overwegingen in een ander kort geding ten onrechte als grondslag zijn gebruikt van de vordering.

De eisers zijn niet ontvankelijk verklaard in hun vordering tegen de individuele leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), de voorzitter van het hoofdstembureau Wanica Roline Samsoedien en haar collega van Saramacca, Laksminarain Doebay, de Staat Suriname en president Desi Bouterse in persoon. De vordering tegen CHS is afgewezen.

Achttien personen en instanties werden naar de groene tafel gesleept door VHP, NPS, Pertjajah Luhur en de kandidaten Barkat Mohabalie en Prim Sardjoe. De gemachtigde van hen was Gerold Sewcharan. Irvin Kanhai werd in de arm genomen door het CHS, de individuele leden, Samsoedien en Doebay. Nailah van Dijk trad als gemachtigde op van de Staat en de president.

Vandaag belegt Sewcharan een persconferentie waarin hij in zal gaan op het vonnis van de rechter. Dan zal het ook duidelijk worden welke stappen de eisers verder zullen ondernemen.

U kunt het vonnis van de kort gedingrechter hier downloaden.
pdf-icon.gif Vonnis_kort_gedingrechter.pdf                
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April