Verdere aanpak twee belangrijke straten na autorisatie
10 Feb 2016, 16:16
foto
De toenmalige ministers Rabin Parmessar (OW) en Ashwin Adhin (Onderwijs) bij het starsein in mei vorig jaar van de herinrichting Hendrikstraat. (Foto: OW)


Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee aangeven dat de herinrichting van de Hendrikstraat en Commissaris Weytingweg wordt opgepakt nadat Financiën de nodige autorisatie heeft gegeven. Het startsein werd in mei vorig jaar gegeven.

De toenmalige minister van OW, Rabin Parmessar deelde mee dat na een openbare inschrijving het project aan de Hendrikstraat gegund was voor SRD 25,7 miljoen. Het werk zou in drie kavels worden uitgevoerd. Minister Wolff zei in De Nationale Assemblee dat aan de Hendrikstraat duikers en voetpaden aan weerszijden dienen te worden aangelegd.

Het project herinrichting van Commissaris Weytingweg ligt al geruime tijd stil, deelde Wolff mee. De aannemer heeft vanwege betalingsachterstanden het werk voorlopig gestaakt. Intussen zijn de duikers en de waterleidingbuizen al aangelegd, terwijl het elektriciteitsnet nog moet worden verplaatst. Hierna kan er een begin worden gemaakt met de aanleg van het fiets- en voetpad. "Na verlening van de nodige autorisatie door het ministerie van Financiën zal ook dit project kunnen worden afgerond,"gaf de bewindsman aan.
Advertenties