Personen met beperking vragen aandacht voor problemen
10 Feb 2016, 14:21
foto
Minister Soewarto Moestadja en Aniel Koendjbihari van Stichting Wan Okasi. (Foto: min. Arbeid)


Personen met een beperking zijn slechter af met de Basiszorgverzekering dan met een dokterskaart van het ministerie van Sociale Zaken. Nu moet deze groep betalen voor bepaalde medicijnen en specifieke zorg. Stichting Wan Okasi heeft de noodkreet van deze groep verwoord bij minister Soewarto Moestadja van Arbeid.

Voorzitter Aniel Koendjbihari van de stichting zegt dat de groep in koopkracht is achteruitgegaan. Hij ziet graag dat hun financiële ondersteuning wordt opgetrokken van SRD 325 naar ten minste het niveau van de algemene oudedagsvoorziening, SRD 525. Velen van deze groep zijn voor hun levensonderhoud slechts aangewezen op de financiële ondersteuning van de overheid. Zij vinden dat hun financiële bijstand op tijd moet worden gestort, vooral daar deze bij lange na niet voldoende is om rond te komen.

De personen met een beperking voelen zich in de steek gelaten door de overheid. Zo ontbeert deze groep adequaat zorgvervoer, waardoor ze geïsoleerd raken. Ook op overheidskantoren is de behandeling die deze personen met een beperking krijgen, niet om naar huis te schrijven. Koendjbihari die zelf een visuele beperking heeft, komt met zijn stichting op voor de belangen van de mensen met een beperking.

Minister Moestadja die zich het lot aantrekt van deze groep, zegt in een persbericht dat hij de aandacht van zijn collega van Sociale Zaken en van de vicepresident zal vragen voor de situatie van deze groep. Moestadja is de eerste vervanger van de minister van Sociale Zaken en lid van de regeringsonderraad Sociaal Vangnet.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April