Sapoen pleit voor efficiency hoorzittingen
09 Feb 2016, 22:14
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling aan het woord vandaag in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is het eens met Assembleelid Raymond Sapoen dat gekeken moet worden naar de efficiency van de hoorzittingen die elk jaar in alle ressorten worden gehouden. Deze hoorzittingen zijn weer gaande. De opkomst op deze bijeenkomsten wordt steeds minder. De minister beantwoordde vragen over de begroting 2016 vandaag in De Nationale Assemblee.

Vanaf januari worden hoorzittingen gehouden, waarbij de lokale bewoners kunnen aangeven welke projecten dringend aangepakt moeten worden. Het gaat om het beleid van 2017. De jaarplannen van de districten worden ingediend bij Regionale Ontwikkeling.

Dikan deelde mee dat hij de opkomst op de hoorzittingen ook onder de aandacht van het Nationaal Jeugdparlement heeft gebracht. Het is de bewindsman opgevallen dat weinig jongeren deelnemen aan de hoorzittingen waar zij een inbreng kunnen hebben over het uitvoeren van projecten in hun ressort. Er zal actie worden ondernomen om de participatie van jongeren te stimuleren.
Advertenties