Van Dijk-Silos pikt niet dat politiepost Apoera beleid frustreert
09 Feb 2016, 05:54
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos spreekt de gemeenschap van Apoera toe.


"Wij pikken ook geen rotzooi van de politie. Ik ben de minister van Justitie en Politie. Ik ga niet toestaan dat de politiepost Apoera mijn beleid frustreert." Dit zei minister Jennifer van Dijk-Silos bij de opening van Meldpunt Kabalebo afgelopen weekend te Apoera. De vrouwelijke politieagent die belast is met het Meldpunt, is bevoegd om processen-verbaal op te maken. Dit heeft de regiocommandant West, hoofdinspecteur Wiedjaikoemar Oedit meegedeeld aan de minister. Hij was eveneens aanwezig bij de opening.

Van Dijk-Silos zegt dat de politiepost te Apoera mee zal moeten gaan in dit beleid. "En als er politieagenten zijn die zich schuldig maken aan kindermisbruik, zullen ze het merken in het ambtelijke. Dit geldt ook voor de brandweer. Wij krijgen rapportages," zei de minister.

Niet alleen ouders zijn betrokken bij kindermisbruik, ook Greenheart. De minister deelde mee dat er een plan zal worden opgesteld, waarbij al deze gevallen opgespoord zullen worden. Ouders die hun kinderen exploiteren, zullen aangepakt worden. De minister hield hen voor dat zij het voogdijschap kunnen verliezen. De bewindsvrouw riep de gemeenschap op om het Meldpunt tot een succes te maken.

"Ik doe een beroep op de politie hier om ambtshalve kindermisbruik op te sporen. Kindermisbruik is geen klachtdelict. Kindermishandeling is geen klachtdelict. Ik begrijp de policy van de politie niet om die dingen niet ambtshalve op te pakken. Ik neem het jullie erg kwalijk dat men geen vertrouwen heeft in politiepost Apoera.
Maar daar gaan wij intern aan werken. Hoe dat vertrouwen terug moet komen, zien wij wel de komende twee weken. Ik pik het niet dat een deel van mijn korps weigert om ambtshalve op te sporen, weigert om aangiftes aan te nemen, weigert wanneer een collega van ze misbruik maakt en doen alsof ze doof en blind zijn. I don't take that. Deze minister van Justitie en Politie heeft geen behoefte aan om populaire Jenny te worden. Ik ben een aanpak-type, ik ben een doe-type en wij gaan ervoor," zei Van Dijk-Silos.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April