Woensdag wordt gasoline geleverd aan GOw2 stations
07 Feb 2016, 16:13
foto


Sinds vrijdag 5 februari is de levering van premium gasoline door Staatsolie aan Gow2 in gedrang gekomen. De raffinaderij was de afgelopen week vier dagen buiten bedrijf door een stroomonderbreking. De raffinaderij kan vrijdag weer premium gasoline leveren. Om de periode te overbruggen, zal gasoline geïmporteerd worden en vanaf woensdag beschikbaar zijn. Dit deelt Staatsolie in een persbericht mee.

Het persbericht dat Staatsolie zojuist heeft uitgegeven:
De Staatsolie raffinaderij produceert al sinds 13 december voldoende premium diesel welke bij de GOw2 stations verkrijgbaar is. Ook zijn er reeds leveringen van premium gasoline geweest.
Sinds vrijdag 5 februari is de levering van premium gasoline in gedrang gekomen.
De reden hiervoor is dat de raffinaderij de afgelopen week vier dagen buiten bedrijf was vanwege een stroomonderbreking.

Bij het opstarten van de raffinaderij komt de diesel productie eerst op gang, waarna de gasoline productie volgt. Initieel moeten er bijstellingen plaatsvinden om weer te komen tot de juiste specificaties. Inmiddels is het productieproces gestart en wordt er reeds premium diesel geproduceerd.

Maandag start de productie van premium gasoline. Wij streven ernaar op vrijdag 12 februari weer premium gasoline uit onze raffinaderij te leveren
aan de GOw2 stations. De leveringen van premium diesel gaan ondertussen onverkort door. Momenteel zijn wij mogelijkheden aan het bekijken om een hoeveelheid gasoline te importeren om de periode tot levering uit onze eigen raffinaderij te overbruggen. Het streven is om woensdag 10 februari weer gasoline beschikbaar te hebben bij de GOw2 stations. Wij werken eraan om de GOw2 stations zo snel mogelijk weer optimaal te bevoorraden met kwalitatief product.

De productie capaciteit van premium gasoline van de Staatsolie raffinaderij is maximaal 2.200 barrels per dag. Het dagelijks verbruik in Suriname ligt tussen de 4.200 en 4.800 barrels per dag. De huidige productie ligt op ongeveer 1.500 barrels per dag en zal de komende periode worden opgevoerd."
Advertenties